Добродојдовте кај
CIVIC - Институт за меѓународна едукација

CIVIC-институтот создава знаење со општествено-политички содржини во европски и меѓународен контекст.

Ние поддржуваме способности и вештини на луѓе во училишта и универзитети, јавната администрација, во јавниот живот како и во економијата ... (Дознајте повеќе за нас.)

Слободно обратете ни се, доколку имате прашања и желби во врска со нашите понуди.

Ве очекуваме со нетрпение!

 

Нашата семинари за Вашата понуда 2022 год.: симулации и воркшопови на CIVIC-институтот

Во живо, како и на дигитален начин, ние сакаме да Ве воодушевиме во врска со вашата понуда во овие предизвикувачки времиња за образованието. Последниве месеци ги проширија нашите хоризонти за дигиталното учење и- може да се успее! Ние Ве поддржуваме со нашето искуство и нашиот know-how.

... повеќе

Лидери во менаџмент

Побарувањата за припадниците на високи функции во јавната администрација растат постојано. Причини за тоа се одредени фактори, како на пример задачи кои стануваат се покомплексни, повисокиот степен на искористувањето на информациските технологии ...

... повеќе

Интегритет и compliance

За секоја јавна установа, борбата против корупцијата и непоткупливото однесување е од централно значење. Тоа е валидно без разлика дали веќе биле извршени кривични дела, или пак било откриено погрешно однесување.

... повеќе

Меѓународна компетенција

Соработката која што ги надминува јазичните граници и различните културни простори добива континуирано на значење во времето на зголемена интернационализација и миграција. 

... повеќе

Симулации

Интерактивни методи како симулации и партиципативни симулации на конференции  им овозможуваат на учесничките и учесниците едно продлабочено разбирање на политиката и општествените процеси од внатрешната перспектива на актерите кои дејствуваат.

... повеќе

Политичка едукација

Политичка едукација значи да им се овозможи на граѓанките и граѓаните да учествуваат во општествени и политички процеси. Посебно важно за нас е учесничките и учесниците на нашите семинари да ги вклучиме активно преку партиципативни методи.

... повеќе